Van dop idee tot dop bedrijf

Wij zijn Dop4you, een groep van zes enthousiaste  studenten. Wij volgden de opleiding Paardenhouderij niveau 4 op het Nordwin College in Leeuwarden. Voor het vak jong ondernemen moesten wij in het tweede en derde jaar een bedrijf oprichten.

 

Wij moesten een product bedenken dat verkoopbaar is om een succesvolle onderneming op te richten. Hierdoor zijn wij op het idee gekomen om een unieke, duurzame trekhaakdop te produceren.

Het begon als een heel spontaan idee, daarna zijn we gaan brainstormen en hebben wij het idee uitgewerkt tot een unieke, duurzaam geproduceerd product.

 

Een trekhaakdop dient ervoor om vieze kleding te voorkomen en wij hebben ervoor gekozen om de trekhaakdop duurzaam en circulair te produceren om zo het rondzwervende plastic te kunnen recyclen. Wij willen deze oplossing behouden, maar wij willen ook graag verder ontwikkelen. Daarom is onze trekhaakdop voorzien van een stevigere materialen en hebben ze verschillende kleuren en worden ze handgemaakt van gerecycled kunststof. Hierdoor is elke trekhaakdop uniek.

 

Ondertussen zijn wij nu 1.5 jaar bezig en hebben we al erg veel gedaan. Zo zijn wij op tv geweest bij omroep Friesland en zijn we gevraagd voor het programma groenlicht van BNN VARA. Daarnaast zijn wij op de radio geweest en hebben we in verschillende Friese kranten gestaan. Ook zijn wij naar veel leuke markten en beurzen geweest daarvan was zes dagen Caravana een hoogte punt en we hebben de duurzaamheidsprijs van onze school gewonnen.  Daarnaast zijn we tweede geworden bij student company van het jaar 2018 in het Beatrix theater. 

 

Wij gaan nu verder en hopen ons bedrijf verder te ontwikkelen. Voor tips of samenwerkingsmogelijkheden kunt u ons altijd eens bellen of mailen!